Майка хвърли бебето си в кофа за боклук в Гърция

3
Момченцето на възраст между шест и десет дни е било откарано в болница
Момченцето на възраст между шест и десет дни е било откарано в болница

Гръцката полиция съобщи днес, че е арестувала 24-годишна жена по подозрения в опит за убийство на новородено, след като случаен минувач открил бебе на няколко дни, изоставено в подземен контейнер за смет, предаде Асошиейтед прес.

Момченцето на възраст между шест и десет дни е било откарано в болница, където е установено, че общото му здравословно състояние е добро.

Полицията съобщи, че подозира за престъплението майката на бебето. Според цитирана от в. "Катимерини" информация жената е грузинка, която е била арестувана няколко часа по-късно.

Кметът на град Каламата, където е намерено новороденото, каза пред държавната телевизия ЕРТ, че контейнерът е бил дълбок около три метра. По думите на Танасис Василопулос бебето е "извадило късмет" в нещастието си, защото боклукчийският камион, който раздробява събираните от него отпадъци, се е забавил по маршрута си в сряда сутринта.

Бебето е било открито от жена, която хранела уличните котки и чула бебешки плач. Тя е алармирала полицаите, които скочили в контейнера, за да извадят новороденото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари