Магистрали на смъртта!

0
Кои места по магистралите в България са опасни за шофьорите?
Кои места по магистралите в България са опасни за шофьорите? Снимка: bTV

Кои места по магистралите в България са опасни за шофьорите?

Нито една не отговаря на европейските изисквания, твърдят от Института за пътна безопасност.

Почти половината километри от магистралите у нас трябва да бъдат обезопасени. Това е един от изводите от проверката на терен на Института за пътна безопасност. Според неправителствената организация от 846 км магистрален път в България 350 км са особено опасни.

Снимка: btvnovinite.bg

"По принцип нито една не отговаря на минималните европейски изисквания", каза пред инж. Методи Стилянов от института, предаде bTV.

„Път, който произвежда разбити автомобили и смъртност, не може да бъде наречен автомагистрала. Смъртността по нашите магистирали е 3,5 пъти над средната европейска“, допълни експертът.

За последните две години 195 души са загинали по автомагистралите в България.

От Института за пътна безопасност са установили много нередности при сигнализацията по пътищата – вертикална и хоризонтална.

Снимка: btvnovinite.bg

"За една година основен ремонт е направен на едва 7 км при бюджет от 2,5 млрд. лв. за тази дейност", подчерта инж. Стилянов. От института настояват за отговор къде са тези пари и за какво са изразходвани.

Полевата проверка на организацията е показала, че около 450 км от мантинелите по магистралите са повредени.

Снимка: btvnovinite.bg

Според Десислава Христова от Института за пътна безопасност големият проблем е честата смяна на министрите на регионалното развитие през последните две години. "Идва да си назначава кадрите и да монтира и демонтира без ясна визия и стратегия", уточни Христова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари