Лили Иванова с 30 000 хонорар за откриването на "Арена Русе"

0
Точно 30 000 лева е предполагаемият хонорар, който Лили Иванова ще получи за концерта по случай откриването на спортната зала "Арена Русе"
Точно 30 000 лева е предполагаемият хонорар, който Лили Иванова ще получи за концерта по случай откриването на спортната зала "Арена Русе"

Точно 30 000 лева е предполагаемият хонорар, който Лили Иванова ще получи за концерта по случай откриването на спортната зала "Арена Русе", съобщи "България Днес".

Това е стандартната сума, която примата на българската музика взема за подобен род събития, и вероятно този път също ще заложи на висока финансова кота.

Иванова ще пее в Русе на 23 юли тази година, когато е планирано откриването на спортното съоръжение. През целия ден ще има редица събития, а кулминацията ще настъпи вечерта с грандиозното музикално събитие. Тя ще пристигне с екип от повече от 20 души и с няколко тежкотоварни камиона с техника. Билетите за концерта вече се продават от утре в мрежата на Eventim, като цената им е от 20 до 40 лева.

"Преценихме, че най-модерната зала у нас, която е втора по големина, заслужава най-добрия български артист, и затова се спряхме на Лили Иванова. След сериозни преговори изпълнихме нейните условия и тя се съгласи да пее. Не искам да казвам дали преговорите са били лесни или трудни, но нейният екип са професионалисти и успяхме да се договорим. За всички нас е огромна чест, че точно тя ще присъства на откриването на това красиво спортно съоръжение", коментира пред "България Днес" мениджърът на "Арена Русе" Борислав Велков. Той отказа да коментира точния хонорар на певицата, защото това било информация само между преговарящите страни.

Между участията в Свиленград и Габрово примата ще пътува до Англия. Българската диаспора в Лондон Лили ще уважи на 16 май, а мястото на дългоочакваната среща е клуб Troxy. Основната му зала е с капацитет 2000 души, а най-скъпите пропуски от по 40 лири (или 120 лв.) са изчерпани отдавна. До Острова тя ще лети заедно с бенд в състав Ангел Дюлгеров (китара), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Веселин Веселинов-Еко (бас), Орлин Цветанов (цигулка) и Росен Ватев (барабани). Иванова ще представи предимно нови песни от новия си албум "Поетът".

Към момента календарът с културни и развлекателни събития на залата в Русе пък включва спектакъла Dangerous Games на танцьорите от Lord of the Dance, който ще се състои на 4 октомври, като билетите за него са почти продадени. На 27 ноември в "Арена Русе" ще бъде представен спектакълът "Белканто" от 12-те най-талантливи ученици от фондацията на Лучано Павароти.

На 4 декември в залата ще бъде представен двучасовият спектакъл на Националния балет на Грузия "Сухишвили", чийто състав е от 70 танцьори и има собствен оркестър от 10 музиканти. Друго събитие, което ще се състои в "Арена Русе", е концертът на Горан Брегович с неговия "Оркестър за сватби и погребения" на 20 декември. Билети за него се продават на цени от 25 до 55 лева. Планира се поне едно голямо събитие от следващото издание на "Мартенски музикални дни" също да бъде в "Арена Русе".

"Арена Русе" ще разполага с 5100 комфортни седалки, от които 100 "премиум", съобщиха от общината. При концерти теренът ще побира 1300 седящи и 3000 правостоящи места. Ще има 6 ВИП ложи с по 12 места всяка, една президентска ложа с 43 места и 3 помещения към нея. Ще бъде изграден и нов открит паркинг с 80 места. Подземният паркинг на залата е с 1100 места.

Програмата за спортните събития в "Арена Русе" ще бъде оповестена в началото на май, като в момента продължават да се водят сериозни преговори.

"Новата зала ще бъде изключително мощен стимул за икономиката на града и заедно с другите инфраструктурни проекти, които предстои да бъдат завършени, ще дадат една водеща позиция на Русе", коментира кметът на Русе Пламен Стоилов. Това е най-голямата инвестиция в града за последните години. Изграждането на спортното съоръжение, което ще отвори и нови работни места, се изчислява на 55 млн. лв.

Велков добави, че билетите много бързо се разпродавали и имало шанс скоро да свършат.

"Прави ми впечатление, че хората от региона вече си купуват билети онлайн и имат голям интерес към събитията в залата. Концертът на Горан Брегович е през декември, но от сега има закупени билети. Хората от Русе и съседните места са жадни за спортни събития и концерти, така че ще опитаме да утолим тази жажда", допълни Велков.
Билетите за изяви на Лили Иванова в други градове също свършват много бързо. Само за 2 седмици бяха изкупени всички пропуски за концерта й в Свиленград. Капацитетът от 1025 места на спортната зала е напълно изчерпан, а опция за допускане на правостоящи в деня на шоуто засега не съществува. Примата не е ходила в Свиленград от около 20 години и интересът към нея е огромен.

На 21 май тя ще пее в зала "Орловец" в Габрово, а четири дни по-късно ще се изяви в зала "Диана" в Ямбол. Билети за тези две дати все още се намират на цена от 20 до 40 лв.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари