Лена Бориславова: Решението за руските дипломати е на МВнР, не на кабинета

0
Процедурата е спазена изцяло от Министерството на външните работи
Процедурата е спазена изцяло от Министерството на външните работи Снимка: БГНЕС

Процедурата е спазена изцяло от Министерството на външните работи

Решението за обявяване на 70 руски дипломати за персона нон грата е взето при пълно спазване на процедурата като процесът е движен изцяло от Министерството на външните работи.

Това обясни пред "Дневник" началникът на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова в коментар по темата за безпрецедентното решение България да изгони 70 служители на руското посолство - както технически персонал, така и дипломатически.

"Това не е решение на Министерския съвет или на премиера. Процедурата е спазена изцяло от Министерството на външните работи", коментира лаконично Бориславова.

По-рано днес партиите в парламента реагираха на решението разнопосочно - някои го подкрепиха и го определиха като закъсняло, а други отправиха критики към премиера Кирил Петков и твърдят, че решението е взето еднолично.

От прокуратурата посочиха, че не са получавали информация от службите за сигурност за нерегламентирана дейност от страна на изгонените дипломати на територията на страната.

"Във връчената на посланик Митрофанова вербална нота се заявява още очакването на българската страна Русия да закрие временно генералното си консулство в Русе, като България ще закрие временно Консулството си в Екатеринбург. На посланик Митрофанова бяха връчени имената на 70 сътрудници на представителствата на Руската федерация у нас, които следва да напуснат територията на страната до 24 ч. на 3 юли 2022 г.", се посочва в съобщението на Министерството на външните работи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    3
    До 2
    Пробвай отново,дано ти се получи да изглеждаш оригинален!
  • 4
    2
    darkaveng
    Кака ЕугЛена е по-добре да прави други орални "неща", отколкото да "обяснява". Щото ама хич не ѝ се получава! Еуглена, Сър, ни "дръво", ни ... нищо!
  • 6
    1
    ...
    Ах ти подла коза ! На Външно министерство списахте помията на канадския травестит. Какви подли и долни отрепки сте. Сякаш Външно може да се изпърди без травестита. Добре помним как бившия военен министър беше изгонен заради две думички, защото не наричал война конфликта в усрана усраина. Но вече сте ясни на всички.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари