Лекуван от бронхопневмония пациент е записан като болен от Covid-19

0
Атанас е изписан на 6-тия ден от инфекциозното отделение с диагноза бронхопневмония и пита защо трябва да бъде поставен под карантина 14 дни
Атанас е изписан на 6-тия ден от инфекциозното отделение с диагноза бронхопневмония и пита защо трябва да бъде поставен под карантина 14 дни

44-годишният Атанас от Хасково се завръща от Франция на 11 юни. Почувствал неразположение, което продължило 10 дни. При преглед бил посъветван да си направи тест за Covid-19. Бързият тест е отрицателен, вторият PCR тест - положителен и трети, направен в болницата е отрицателен. В инфекциозното отделение е лекуван от двустранна бронхопневмония и е изписан с такава диагноза. В системата обаче се води, че е бил болен от Covid-19

За това сигнализира БНР

Атанас живее и работи във Франция от 22 години. В родния град Хасково се разхожда, спортува, кара велосипед. Почувствал се неразположен и 10 дни се лекувал с витамини и антигрипни препарати. Състоянието му не се е подобрило и отива на лекар. Препоръчват му да си направи тест за Covid-19.

Той твърди, че не е бил болен от Covid-19. Лекували са го само за двустранна бронхопневмония. Изписан е на 6-тия ден от инфекциозното отделение с диагноза бронхопневмония и пита защо трябва да бъде поставен под карантина 14 дни.

"Влизам в болницата и те ме определят като пациент с Covid-19, правят ми снимка, оказва се двустранна пневмония. В болницата ми правят PCR тест, който отхвърля коронавирус, т.е. тестът ми е отрицателен. Абсолютно съм сигурен и тестът го потвърди, че не е Covid-19 и те ме лекуват за двустранна пневмония", каза за БНР Атанас.

От Регионалната здравна инспекция в Хасково казаха, че информацията за положителния PCR тест е пристигнала по определения ред.

"Приет беше пациентът в инфекциозно отделение, след приемането му поне от колегите това, което знам имал е доста интересна рентгенова находка и по принцип отделението така процедира, че прави контролно изследване. Да, периодът е много малък, но информацията, че той в продължение на 10 дни не се е чувствал добре и тогава е направено изследването може би самата инфекция е преминала. По указания след един отрицателен резултат и по преценка на лекуващия лекар пациентът се изписва от отделението. При него имаме отрицателен резултат и той беше дехоспитализиран с предписание за 14 дневна карантина в дома", обясни д-р Соня Димитрова, директор на РЗИ-Хасково.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари