Лаура Кьовеши пристига в София

1
„Не можем да правим отстъпка за никого“, бе категоричен главният прокурор на ЕС
„Не можем да правим отстъпка за никого“, бе категоричен главният прокурор на ЕС

Главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши ще посети София съвсем скоро

Това съобщи тя в интервю за БНР, след като днес бе даден официален старт на Европейската прокуратура в Люксембург. Кьовеши не уточни какво има предвид под „съвсем скоро“, но допълни, че ще даде информация на по-късен етап.

Запитана от „Хоризонт“ за конкретните причини, поради които Европейската прокуратура отхвърли 6-има от общо десетимата кандидати за европейски делегирани прокурори от България, Кьовеши отговори:

„Ние си имаме вътрешните процедури и като се опираме на тях, трябва да проверим дали кандидатите отговарят на критериите за изборност. Има и други, като например опита, който те притежават, за да разследват финансови измами. В някои от случаите кандидатите нямаха прокурорски опит, за да изготвят обвинения или да правят пледоарии в съда“.

Лаура Кьовеши допълни, че институцията е следвала европейски критерии, като е трябвало да приложи едни и същи правила за всички 22 страни.

„Не можем да правим отстъпка за никого“, бе категорична тя и допълни, че очаква новите кандидатури възможно най-бързо, за да може Европейската прокуратура да е напълно действаща.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари