Ламбо се връща на сцената на 8 септември

0
Не е човек, а машина, казват студенти на Стефан Данаилов
Не е човек, а машина, казват студенти на Стефан Данаилов

На 8 септември Ламбо се качва на сцената във Варна, за да партнира на Аня Пенчева в култовата пиеса “Актрисата”.

Никаква отмяна на представленията! Това вече е ясно, говорих с лекарите, разрешиха ми, а и това беше моето желание. Ще ги водя даже и тях във Варна. С мен идва д-р Пацов от болница “Бургасмед” (един от лекарите, които оперираха актьора - б.а.). На 8-и и 9-и сме във Варна, на 10-и пътувам за Русе. Постановката ще е на 11-и, на следващия ден сме в Търговище”, разкрива Стефан Данаилов пред екип на “24 часа”, който го е посети в болничната му стая във вторник.

Днес той чака екипа на “Актрисата”, за да направят разстановка за предстоящите спектакли.

Уморих се от интервюта. Станалото- станало, не се предавам”, бе лаконичен в началото Мастера. Да види стария си приятел, бе дошъл известният бургаски невролог д-р Иван Смолев.

Това е докторът, който ме спаси навремето от ужасна дискова херния. Бях само на 32 г., когато ме скова”, казва Данаилов и не спира да разказва на д-р Смолев смешни случки от онези времена.

Тогава той имаше Лада, аз Жигула, обикаляхме като двама младежи”, вметва д-р Смолев.

“Ако знаете как само чаках лятото да отида в Приморско, имам си апартаментче там, лежа си по цял ден, гледам телевизия. Кой можеше да предположи, че ще стане такова нещо. А каква болка беше само, неописуема. И два дни търпях, не исках да ходя в болница, нямах психическа нагласа. Аз не обичам болниците, гледам да ги избягвам. Казвам - ако някой лекар иска, да дойде вкъщи. Но не винаги става. Сега ме учат как да стъпвам, как да ходя”, казва големият актьор.

Той бе опериран от екипа на светилото в областта на ортопедията проф. Андрей Йотов от “Софиямед”. След операцията нямал никакви болки и още на първия ден след смяната на ставата го раздвижили. Сега всеки ден прави рехабилитация, като с помощта на проходилка обикаля коридора на отделението. Доволен е, че е останал за интервенцията в “Бургасмед”.

Важно е доверието между лекаря и пациента”, казва Мастера.

Разказва, че много хора, включително и непознати, не спрели да му звънят.

Актьорът е силно впечатлен от самата операция, описва я като филм. “Беше като Апокалипсис, изведнъж се разбягаха в операционната, гледаха ме втренчено”, пресъздава артистично ситуацията той. Ламбо бил опериран под лумбална упойка и бил в съзнание.

Невероятен е, годините прекарани с него в НАТФИЗ, са незабравими”, казва младият бургаски актьор Николай Парашкевов, който идва на свиждане на Мастера заедно с колега от пазарджишкия театър. Ламбо ги посреща с прословутата си усмивка и приветливото “Какво става бе, момчета?”.

С духа си Стефан Данаилов е пример какво е да си голям актьор. Връщайки се толкова бързо на сцената, даде голям урок на всички свои ученици, вече актьори”, сподели пред “24 часа” Кирил Кирилов, управител на продуцентската къща, която организира спектаклите на “Актрисата”. “Всеки ден се чуваме по телефона, нямам търпение да го видя”, каза във вторник вечерта Кирилов.

“За нас е удоволствие да имаме такъв пациент, полагаме всички необходими грижи. Радостното е, че Стефан Данаилов се възстановява. Всеки ден прави рехабилитация и напредва”, каза шефът на отделението по ортопедия в “Бургасмед” д-р Лъчезар Томов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари