Кузман Илиев: Режимът на Петков и Борисов е успиване

2
Дойдоха на власт със скандали, заяви анализаторът
Дойдоха на власт със скандали, заяви анализаторът Снимка: Facebook

Дойдоха на власт със скандали, заяви анализаторът

Режимът на Петков и Борисов, и на всички, които участват в тази задруга, е успиване: Спокойно, няма смисъл, защо трябва да се ядосаме, защо да се изнервяме? Това коментира по Радио "Фокус" политическият и икономически анализатор Кузман Илиев.

"Господа, когато вие дойдохте на власт, как дойдохте на власт? Със скандали, с много тежки имена. Да бяхте мислили тогава, да бяхте подложили една друга политическа основа. Защото когато си говорил така, и направиш нещо толкова безпринципно до степен, че днес г-н Пеевски да е облечен в бяло, да е част от конституционната реформа – конституционна реформа, която искаше да влезе в съдебната система и да я направи независимо от кого – тезите бяха, че от г-н Пеевски, а днес той ще я обявява", възмути се Илиев.

За първия работен ден на депутатите в 49-ото НС Кузман Илиев открои политическата игра на "Възраждане“ като част от парламентарната демокрация.

"Те искат да оберат цялата негативна вълна, която ще се зададе с времето неизбежно: Ние първо не обичаме тези, които са на власт, още повече когато са направили една толкова компромисна коалиция. Играта на "Възраждане“ донякъде е ясна. На мен ми е малко странно обаче, ако наистина искат да управляват, защо заравят буквално в посока на това да говорят, че ЦРУ е в България и т.н., при положение, че тяхната позиция срещу посолството е ясна и се възприема от много хора. Влизането в теорията на конспирацията започва да ми прилича на едно желание да останеш в удобна опозиции, да се реквизираш, но без никакъв изглед да взимаш властта, което аз ако съм на място на ЦРУ би ми допадало да ви кажа. Т.е. не знам каква е тяхната игра, с времето ще видим", каза още анализаторът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Мнение
    Добре е медиите като публикуват интервюта на такъв тип анализатори да уточняват политическата им принадлежност, както е в случая на този господин (ВМРО). Защото той не е независим и мнението му е чисто политически.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Внимавайте Русенци
    Парка започва да изгубва своята идентичност,лека полека.Русенци,не оставяйте това така......запазете си парка и търсете...
  • Балканеца
    Номер 11, в началото на 20 век в Русе са живеели 30-35 хил човека. Повече ли млади хора е имало спред теб? Именно тогава е...
  • Геро
    Русе се е препълнил с прости и мърляви хора! Съдя по коментарите,защитаващи боклукчийския камион пред храма и по гласуването...
  • Русе
    Слабите страни на Русе са малко млади хора -> малко възможности за социализация за млади хора, както и инономика базирана на...
  • До До 6
    Виждам прави и опънати тротоари в централен южен район и широк център, където живея. Много по-добре е от София, където...