Кулеба: Политиците, отказващи военна помощ, създават проблеми за страната си

0
"Ако войната не приключи, бежанският и икономическият натиск ще се увеличават, така че във ваш интерес е да ни помогнете - бежанците ще се върнат у дома си и мирът ще бъде възстановен.", каза  той
"Ако войната не приключи, бежанският и икономическият натиск ще се увеличават, така че във ваш интерес е да ни помогнете - бежанците ще се върнат у дома си и мирът ще бъде възстановен.", каза той Снимка: БНТ, стоп кадър

 

"Позицията на българското правителство е странна - някои членове са "за", а други "против" изпращането на военна помощ за Украйна, така че е в ръцете на българския кабинет да реши дали да предостави оръжие или не"

Това заяви в "Светът и ние" по БНТ  украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба.

"Всеки път, в който ни се отказва военна помощ, това са повече възможности за Русия да убива наши граждани, да унищожава домовете им и да ограбва собствеността им. Така че тези, които говорят открито или тайно срещу изпращането на оръжия в Украйна, споделят вината." - заяви Кулеба.

 Кулеба се обърна към политиците, които говорят против осигуряването на военна помощ за Украйна:

"Тези, които говорят против предоставянето на оръжия, създават проблеми за собствената си страна. Ако войната не приключи, бежанският и икономическият натиск ще се увеличават, така че във ваш интерес е да ни помогнете - бежанците ще се върнат у дома си и мирът ще бъде възстановен." - подчерта той.

Украинският външен министър добави, че към момента страната му оценява като нисък риска от използване на ядрени оръжия от страна на Русия в Украйна и призова хората да не се поддават на страха.

"За момента мислим, че рискът е нисък. Разбира се, не знаем какъв ще е вдругиден, но не трябва да позволим на страха да диктува как да се държим. Това би означавало, че Русия вече е победила." - заяви Кулеба.

 Дмитро Кулеба очерта нещата, за които страната му не е склонна да направи компромис в преговорите с Русия:

"Украйна няма да се откаже от териториалната си цялост, от правото си сама да решава външната си политика. Няма да позволим на руската армия да остане в териториите, окупирани след 24 февруари - това са червени линии, които не можем да прекосим. Преговорите започнаха с ултиматум от Русия - когато Русия престане да поставя ултиматуми, а започне да предлага решения, може да имаме някакви резултати." - каза той.

Дмитро Кулеба сподели още, че семейството му се намира на безопасно място и той няма да прекара великденските празници с тях.

"Искам да пожелая Светъл Великден и мир на всички българи. И имам християнска молба - молете се за Украйна и накарайте вашите политици да вземат правилното решение!" - каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    азбукарче
    Не харесвам Нинова начело на БСП, но в случая защитава българските интереси.
  • 3
    7
    Българин
    И онзи зеленият, и този външен са много нагли. Искат оръжие, безплатно разбира се, не искат мир. Сякаш спусната им задача отнякъде си е да се разпали световна война. Побъркаха хората, които в най-голямата си част, искат да живеят в мир. Без войни и без корони всякакви.
  • -3
    6
    До пети
    Грешиш Владимирчо или Никитчо. Не знам под какъв псевдоним си получаваш копейките от руското посолство. А иначе България е създадена от Иван, Петър, Хасан, Мюмюн, Моше, Ааврам. Както Левски е казал - всички сме равни. Владимирчо, приличаш ми на Хитлер - той говореше - Германия за арийците, а ти твърдиш като него. Жалко за жалките
  • 11
    5
    до 4
    Хасане, ти не си България.
  • -9
    4
    РУК за Ръша
    Мрете от яд, рашистки омрели тролчета! България е за Украiна!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари