БСП: Напускаме коалицията, ако НС гласува да се дадат оръжия на Украйна

1
Поставя ли БСП условия пред партньорите си в коалицията?
Поставя ли БСП условия пред партньорите си в коалицията? Снимка: БГНЕС / Архив

"РСМ следва да изпълни множество неща, за да стане част от европейското семейство", посочи той

Поставя ли БСП условия пред партньорите си в коалицията?

"Относно оръжията за Украйна ние сме заявили ясно нашата позиция. Ние искаме мир в Украйна. Въоръжаването, на която и да е страна от България, за нас означава влизане в този конфликт. Това не е извиване на ръцете. Това е съобразяване и с голяма част от мнението на обществото в България. Ако Народното събрание го гласува, ние излизаме от коалицията", заяви депутатът от БСП Филип Попов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му РСМ искат да стане част от голямото европейско семейство, но при условие, че бъде защитен българският интерес.

"Те следва да изпълнят множество неща. Едно, от което е вписването на българите в македонската конституция, за да могат да се гарантират техните права", допълни Попов.

"Ние готвим своите предложения за актуализацията на бюджета. В началото месеца влезе новият бюджет в сила, като от него 20 млрд. са за социални разходи. Сега по актуализацията предлагаме намаляване на ДДС на контролираните стоки. Това е практика в много европейски държави, особено в тежката ситуация, в която се намираме. Другото е нов начин на облагане на свръхпечалбите на частните и държавните енергодружества", изтъкна депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че това правителство, с тези промени, които е приело и с този бюджет, е успяло да изведе България през тежките зимни месеци.

"Трудно е, защото има световна криза в момента. Правим всичко възможно да бъдат да облекчени българските граждани", посочи гостът.

"Коалицията е стабилна до момента, в който се спазват коалиционните споразумения. Към този етап тя ги изпълнява. Също така в коалиционния договор е записано, че такива позиции, които не са записани в коалиционното споразумение, всеки един може да ги занесе в Народното събрание, като предупреди останалите коалиционни партньори", завърши Филип Попов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Нечо
    Голем плач ке биде. Леле мале БСП-то и кака Кура нема да са у правителството. Плач, ке се скинеме.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари