Край на дрифтовете на паркинга на "Кауфланд"

10
Търговската верига монтира бариери, които ще бъдат спуснати постоянно през нощта
Търговската верига монтира бариери, които ще бъдат спуснати постоянно през нощта Снимка: Русе Медиа

Още една търговска верига в Русе въвежда бариери за достъп до паркинга си.

Засега са монтирани четири бариери от ръчен тип, които са на двете входно-изходни точки на „Кауфланд“ на бул. „Липник“. Предстои през следващата седмица да се тестват и при одобрение от централата в София ще започнат да функционират постоянно.

До бариерите е поставена и информационна табела, според която ползването на паркинга безплатно ще е до 120 минути. За момента не е ясно как ще става засичането на времето за престой и заплащането за просрочване, при положение, че монтираните бариери са с ръчно вдигане и спускане.

От управата на магазина уточниха за Русе Медиа, че бариерите ще бъдат постоянно спуснати през нощта. След приключване на работата на магазина с клиенти в 22 часа и заминаването на служителите, бариерите ще се спускат в 23 часа и паркингът ще бъде достъпен отново едва на сутринта, преди започване на работния ден.

От „Кауфланд“ обясниха, че основна причина за въвеждане на затварянето на паркинга през нощта е да се ограничи възможността в малките часове младежи да използват пространството за дрифт.

Засега проблем не създават нито сутрешните претоварвания на лекарства от камиони в микробуси, нито учебните автомобили, които използват маркировката, за да се упражняват в паркиране. Личните автомобили на живущите в района, които използват терена за паркиране, също не били толкова много.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари