КОВИД-19 подхранва нарастването на смъртните случаи от предозиране с наркотици в САЩ

0
Над 81 000 смъртни случая на свръхдоза са регистрирани до месец май
Над 81 000 смъртни случая на свръхдоза са регистрирани до месец май

Над 81 000 смъртни случая на свръхдоза са регистрирани до месец май

Пандемията от коронавируса подхранва нарастването на смъртните случаи от предозиране с наркотици в Съединените щати, съобщиха официални представители, подчертавайки, че основните медицински услуги трябва да останат достъпни въпреки ограниченията заради коронавируса. Повече от 81 000 смъртни случая на свръхдоза са регистрирани в САЩ през годината до месец май - най-високият брой досега, сочи статистиката на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), пише БГНЕС.

Според него най-новите данни показват ускоряване на смъртните случаи от предозиране„Прекъсването на нормалността на всекидневния живот поради пандемията на COVID-19 силно е засегнало хората, злоупотребяващи с наркотични вещества или опоиди“, заяви директорът на CDC Робърт Редфийлд.

"Докато продължаваме борбата за прекратяване на тази пандемия, важно е да не изпускаме от поглед различните групи, уязвими по други причини. Трябва да се погрижим за хората от различните рискови групи", каза той.

Повече от 500 000 американци са починали от предозиране с опиоиди - както по лекарско предписание, така и без рецепта - от 1999 г. насам. Незаконно произведеният фентанил е основната причина за скорошното нарастване на смъртните случаи от предозиране в САЩ, заявиха от а CDC. Експертите казват, че употребяващите опиоиди са изправени пред повишен риск отчасти поради нарастващата безработица и риск от бездомност по време на пандемията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари