Косят тревата и пръскат срещу комари дори и през укинеда

0

Активната работа по косенето на трева и пръскането срещу комари в Русе продължи на пълна мощност и през уикенда – на 14 и 15 юни.

През почивните дни по поддръжката на тревните площи се работи в 12 района на града. Това са:

1. Кв. „Здравец Изток”

2. Ул. „Борисова”

3. Младежки парк

4. Парк на възрожденците

5. Бул. „България”

6. Бул. „Христо Ботев”

7. Бул. „Скобелев”

8. Бул. „Цар Освободител”

9. Градина на „Оборище”

10. Кв. „Дружба 3”

11. Кв. „Чародейка – север”

12. Централна градска градина.

От ръководството на фирма „Вектор“ увериха, че до 20 юни тревната растителност ще бъде окосена и в останалата част на града. Ежедневно с цялата налична техника продължава пръскането срещу комари в Русе. През уикенда част от районите, които са третирани, са кв. "Тракцията", районът около стадион "Локомотив", алеи "Възраждане" и Парк на възрожденците, Център, бул. "Придунавски", районът около Регионална библиотека "Любен Каравелов" и Американското пазарче, кв."Средна кула" и "Долапите". Управителят на фирмата, която е ангажирана с третирането на тревните площи срещу комари, се ангажира до 25-26 юни проблемът да бъде разрешен.

Припомняме, че според първоначално изготвения график, обработката срещу комари трябваше да започне на 13 май, но поради големия брой получени възражения от пчелари и кметове на населени места, стартът се отложи за 26 май. В ранните часове на деня се извършва авиационната обработка на крайградските зони, а след 20 часа вечерта наземната обработка в Русе. Препаратът, който се използва при наземното и авиационно третиране срещу комари е „Аква К-Отрин“ и е включен в списъка на разрешените за предлагане на пазара биоцидни препарати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари