Пенчо Милков: Не могат 47 косачи да обиколят града за една нощ

3
Тревата в Русе се коси постоянно, третирането против кърлежи беше вече три пъти, обясни кметът на Община Русе
Тревата в Русе се коси постоянно, третирането против кърлежи беше вече три пъти, обясни кметът на Община Русе Видео: Русе Медиа

Тревата в Русе се коси постоянно, но е невъзможно да се обработи наведнъж целият град, коментира кметът Пенчо Милков.

Той призова русенци към повече търпение и разум. Пет бригади от общо 127 души са на терен непрекъснато, като 47 работници косят, а останалите събират след тях тревата. Работи се по публично оповестен график, но 47 души не могат за една нощ да обиколят града. Използват се 60 ръчни косачки, 6 роторни трактори за косене, 10 палцови косачки, като отделно е закупена е нова техника за общинското предприятие „Паркстрой“. Косенето се затруднява и от дъждовете, тъй като те благоприятстват бързото израстване на тревата, предава Русе Медиа.

Дъждовното време пречи и на пръскането срещу комари и кърлежи. Финансовото министерство е отпуснало допълнително 1,5 млн.лв. на дунавските общини. През април са извършени 2 пръскания за комари, едно от които в малките населени места, а против кърлежи – 3 пъти. Заради валежите най-вероятно през тази и следващата седмица няма да се пръска.

Зам.- кметът Димитър Недев обясни, че през тази година общината съгласува действията си в борбата с комарите със съседно Гюргево. Румънците са изпратили график, с който ще се съобразят от българска страна, за да бъде по-ефективно пръскането.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари