Продължава активното косене и пръскане срещу комари в Русе

0

На територията на община Русе продължава активната работа по косенето на трева и пръскането срещу комари.

През последните няколко дни поддръжката на тревните площи следва утвърден график. Окосено е в района на бул. „Христо Ботев“, около ж.п. гарата, ж.к. „Локомотив“, кв. „Чародейка – юг“, КПП „Дунав мост“, пътен възел „Волов“, кв. „Възраждане“, кв. „Здравец“, кв. „Родина“, ул. „Николаевска“, Младежки парк и Парк на възрожденците.

От ръководството на фирма „Вектор“ увериха, че до 20 юни тревната растителност ще бъде окосена и в останалата част на града. Утвърденият график за следващите дни на юни включва бул. „България“, ж.к. „Дружба“ 3, „Чародейка – север“, бул. „Цар Освободител“ и Централен район. Ежедневно и на пълна мощност продължава пръскането срещу комари. Неблагоприятните метеорологични условия обаче (горещото време и почти ежедневните дъждове), забавят процеса по извършването на обработката . Управителят на фирмата, занимаваща се с третирането на тревните площи срещу комари, се ангажира до 25-26 юни проблемът да бъде разрешен.

Според първоначално изготвения график, обработката срещу комари трябваше да започне на 13 май, но поради големия брой получени възражения от пчелари и кметове на населени места, стартът се отложи за 26 май. В ранните часове на деня се извършва авиационната обработка на крайградските зони, а след 20.00 часа вечерта наземната обработка в Русе. Препаратът, който се използва при наземното и авиационно третиране срещу комари е „Аква К-Отрин“ и е включен в списъка на разрешените за предлагане на пазара биоцидни препарати. Безопасен е за хора и животни.

В Русе рисковите зони, които се следят непрекъснато за кърлежи, са 35. При подаването на сигнал реагираме своевременно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари