Костадин Костадинов: Призовавам Бойко Борисов да прояви мъжество

1
Политическите реакции след поискания имунитет на лидера на ГЕРБ
Политическите реакции след поискания имунитет на лидера на ГЕРБ Снимка: Христо Касабов / БТА

Политическите реакции след поискания имунитет на лидера на ГЕРБ

"Винаги сме вярвали в истинското правосъдие, но това правосъдие не трябва да е бухалка." Това каза пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който тази вечер присъства на протестите в София, които започнаха пред президентството. Коментарът му е в отговор на въпрос за поискания депутатски имунитет на Бойко Борисов, пише БТА.

Петков заяви, че протестиращите са гарантът, че България ще има европейско правителство, което ще направи реформите, така че да бъдем част от Шенген и еврозоната. Тези хора, които от сутрин до вечер се опитват да подслушват, да връщат старите системи назад, да ни насочват към Евразия, да се опитват да казват, че мирът в Европа е като си заврем главата под храстите, няма да стане, заяви още Петков.

По-рано от държавното обвинение съобщиха, че Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Б.Б. - бивш министър – председател и депутат в 49-ото Народно събрание.

Единственият депутат в сегашния парламент с тези инициали, който е и бивш премиер, е Бойко Борисов - лидер на ГЕРБ.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов призова председателя на ГЕРБ Бойко Борисов сам да се откаже от имунитета си. Това се посочва в позиция на партия „Възраждане“, изпратена до медиите.

От партията припомнят, че Костадинов сам се е отказал от своя депутатски имунитет, за да може Прокуратурата да го разследва за твърденията, че е всявал паника, говорейки против противоепидемичните мерки, налагани заради COVID 19.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари