НС не включи в дневния ред решение на БСП за сваляне имунитета на Бойко Борисов

0
Кои искания още отхвърлиха депутатите?
Кои искания още отхвърлиха депутатите? Снимка: БГНЕС

Кои искания още отхвърлиха депутатите?

Мнозинството в Народното събрание отхвърли включване в дневния ред на проекта на решение на БСП за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Предложението беше подкрепено само от 68 депутати от "Възраждане", БСП, "Има такъв народ", 1 депутат от ГЕРБ-СДС и 1 от ПП-ДБ, предава БНР.

Мнозинството отхвърли искането на левицата за създаване на временна комисия за изясняване на договора между "Булгаргаз" и турската енергийна компания "Боташ" и на всички доставки на газ през последната една година.

Със 134 гласа "за" Народното събрание отхвърли искането на "Продължаваме промяната-Демократична България" за изслушване на трима министри - на туризма, на здравеопазването и на околната среда и водите за състоянието на акваторията на Черно море след разрушаването на язовир "Нова Каховка". Предложението за изключването от седмичната програма направиха от "Възраждане" с аргумента, че темата не трябва да се преекспонира в медиите, за да не се навреди на българския туризъм.

"Така няма да успокоим никой, напротив, ще дадем възможност на чуждестранни медии да развият тежка, уронваща престижа на България пропаганда. Още повече имаше нарочни изслушвания в комисия по туризъм – това е безумие. Сами си причиняваме нещо, което после…не знам всеки, който гласува за това нещо, как ще се оправдае пред туристическия бранш", заяви депутатът Цончо Ганев от "Възраждане".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари