Контейнерите за дрехи се препълниха, ще слагат още

1
Край съдовете се появиха грозни гледки
Край съдовете се появиха грозни гледки Видео: Русе Медиа

Контейнерите за стари дрехи и обувки, които бяха поставени на девет точки в Русе в четвъртък, се радват на огромен интерес от страна на русенци.

Оказа се обаче, че те са крайно недостатъчни, за да съберат всичкият текстил, който хората носят, и се стигна до неприятни гледки.

Още в петък съдовете вече са били пълни и фирмата е обиколила, за да ги изпразни. От петък до понеделник сутринта контейнерите отново са били напълнени с дрехи и обувки, при което част от торбите са блокирали отварянето на механизмите. Това е накарало много хора да оставят торбите си до самите съдове, а падналият дъжд в неделя вечерта е съсипал напълно дрехите, информира Русе Медиа.

Тази сутрин имаше русенци, които обикаляха централната част на града, за да намерят все още празен контейнер. Те споделиха, че инициативата е страхотна, но съдовете не стигат и трябва да се помисли за още.

Днес по обед фирмата обиколи града, за да натовари съдържанието на контейнерите, които по график се извозват два пъти седмично – в понеделник и в четвъртък. Дрехите се транспортират до Габрово, където се сортират. Тези, които не стават за употреба, се рециклират, а облеклата в добро състояние се извозват към Пакистан и Африка.

По план днес в Русе трябваше да бъде поставен десети контейнер в района на Руското консулство, но по технически причини това ще стане в сряда. Общината и фирмата имат готовност до края на седмицата да поставят още пет контейнера в Русе, като предстои да се уточни къде ще бъдат разположени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари