Вече 30 контейнера приемат ненужните дрехи на русенци

0
Наложило се е контейнерите да бъдат подобрени конструктивно, за да не се вадят през отвора изхвърлените вещи
Наложило се е контейнерите да бъдат подобрени конструктивно, за да не се вадят през отвора изхвърлените вещи Снимка: Dunavmost

Наложило се е контейнерите да бъдат подобрени конструктивно, за да не се вадят през отвора изхвърлените вещи

30 контейнера приемат дрехите от пролетното разчистване на русенци.

Интересът към услугата е сезонен и в момента от фирмата, обслужваща специфичните контейнери, отчитат, че се забелязва увеличаване на количествата на старите дрехи, които се изхвърлят. В началото контейнерите са били едва 10, а днес те вече са близо 30, разположени на различни локации в града.

Събирането и извозването към Габрово става в дните понеделник и четвъртък, като изпълнителите отчитат, че на някои места е необходимо да се минава по-често, информира Русе Медиа.

През изминалото време се е наложило контейнерите да се подобрят конструктивно и да се монтира преграда на отделението за поставяне на дрехите, с цел да се ограничи възможността на минаващите да вадят през отвора изхвърлените вещи.

Русе Медиа

Наблюденията са, че русенци изхвърлят предимно дрехи и по-малко обувки. Призивът на фирмата, която се занимава с тази дейност е, хората да опаковат дрехите в чували или торбички. Оттам казват, че все по-често до техните контейнери намират матраци и дюшеци, но те не са годни за последващо рециклиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    2
    Alidjan
    ole bate az sha brukna v konteinera namerq malko drehi 12 dica imam nqmam rabota jivota ma prinujdava da piq i da vzimam toka
  • 2
    1
    чистача
    Ко става с караваните за ел.отпадъци и др., които стоят в зелени площи от 8 месеца? Пазя си боклука за тях.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари