Кола се обърна по таван на изхода на Русе

1
Автомобилът се е пързалял близо 30 метра, преди да спре
Автомобилът се е пързалял близо 30 метра, преди да спре Видео: Русе Медиа

Висока скорост и употреба на алкохол доведоха до обръщане и пързаляне по таван на лек автомобил тази вечер на входа на Русе.

Инцидентът е станал на прав участък, непосредствено преди влизането в града по пътя Русе - Бяла. По чудо няма пострадали, предава Русе Медиа. 

Лек автомобил „Хюндай“ с великотърновска регистрация е предприел рисковано изпреварване на „Пежо“, също от Велико Търново, което също се движило в посока Русе.

Според разказа на водача на „Хюндая“ Стефан Стефанов, след като предприел маневрата за изпреварване, видял , че отсреща идва много бързо срещу него друг автомобил в насрещната лента. Преценил, че няма да може да изпревари и се опитал да се върне обратно в своята лента.

Тогава обаче бил засечен от насрещния автомобил, обърнал се по таван и така се е носил близо 30 метра, преди да спре. Отново по думите му, автомобилът, който го бил засякъл, не е спрял след преобръщането му и си е продължил по пътя.

Стефан Стефанов призна, че е шофирал след употреба на алкохол, като по думите му показанията на дрегера са били малко над допустимото. По-късно стана ясно, че уредът е отчел 1,8 промила.

Щетите по изпреварваното „Пежо“ в задната му част обаче сочат, че стълкновението, довело до преобръщането на „Хюндая“, най-вероятно е било с изпреварвания, а не с насрещно идващия автомобил. Стефан се е опитал да се прибере, но се е ударил в задната част на „Пежо“-то и се е преобърнал.

При премятането се е откъснала и предната му лява гума. На мястото на каскадата бе изпратена и линейка, но за щастие всичко се размина без пострадали.

Причините за инцидента се изясняват.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари