Кое е най-полезното месо за възрастните хора?

0
Препоръките на диетолога д-р Анжелика Дювал
Препоръките на диетолога д-р Анжелика Дювал

Препоръките на диетолога д-р Анжелика Дювал

В диетата на възрастните хора задължително трябва да присъства месо. Но тази препоръка не се отнася за всички видове меса.

Най-полезно за възрастните хора е заешкото и пуешкото месо. Това споделя диетологът от Русия д-р Анжелика Дювал, предава "Актуално".

Според експерта това месо е най-екологично. Освен това, за разлика от червеното месо, то е много по-лесно смилаемо.

Заекът и пуйката не могат да понасят химически добавки в диетата си, така че месото от тях е най-чисто. Именно тези видове месо се използват за приготвяне на бебешката храна.

В напреднала възраст, както и в ранна детска възраст, най-добре е диетата да съдържа възможно най-екологичните продукти.

Диетологът допълва, че от заешко или пуешко месо може да се приготви и кайма, тогава този продукт ще се усвоява още по-добре.

Може да се приготви и месно суфле - каймата се смесва с яйце, може и със сметана, след което ястието се пече във фурната. Има много рецепти. Този вид протеиново ястие ще се усвои добре, няма да претовари стомашно-чревния тракт и няма да доведе до усещане за умора след хранене“, споделя Анжелика Дювал.

Най-добре е да ядете месо не повече от 4-5 пъти седмично. През останалите дни можете да замените животинския протеин с растителен и да консумирате зеленчуци или зърнени храни, съветва още диетологът.

Протеинът е необходим за целия организъм: за клетките, за нервната система и за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система. Колкото по-широк е спектърът на получаване на протеини, толкова по-добре.

Протеините се намират в почти всяка храна, но са с различен състав. Не може да консумирате единствено животински протеин. Трябва да си набавяте от зърнени храни и зеленчуци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари