Кое е най-здравословното месо?

1
Независимо дали консумирате месо редовно или по-рядко, добре е да знаете кое месо е най-полезно
Независимо дали консумирате месо редовно или по-рядко, добре е да знаете кое месо е най-полезно

Независимо дали консумирате месо редовно или по-рядко, добре е да знаете кое месо е най-полезно

Много хора смятат, че заместителите на месо на растителна основа са по-здравословни от истинското месо. Шведски изследователи определят алтернативата на месото като “невъзможни“ бургери и други заместители на растителна основа, че не притежават същите хранителни свойства като храната, която заместват. Учени откриват, че заместителите на месото съдържат протеини и хранителни вещества, които човешкото тяло не може да усвои, оставяйки хората с дефицит на желязо. Това е чудесна новина за тези, които обичат месото.

1. Пилешки гърди

Пилешките гърди са богати на протеини и бедни на мазнини. Пилешкото месо е основна храна за много хора в България и не е изненада, че гърдите са най-полезната му част. Според Националния институт по здравеопазване пилешките гърди без кожа и кости са един от двата вида месо, считани за “много диетичен” източник на протеини. Според диетолозите “Пилешкото месо е чудесен източник на желязо, цинк, селен и витамини от групата В”. За много хора тъмното месо е много по-вкусно, но специалистите препоръчват то да се консумира в умерени количества.

2. Пуешко

Пуйката е чудесно ястие не само в Деня на благодарността и на Коледа. Подобно на пилешките, пуешкото филе е едно от най-здравословните меса, които могат да се приготвят по много различни рецепти. В България пуешкото месо е популярно за празнични ястия, но може да се консумира и по-често.

3. Телешко

Макар лекари и диетолози препоръчват ограничаване консумацията на червено месо, известно е, че телешкото съдържа полезни протеини и хранителни вещества. Ако обичате червено месо, за предпочитане е постно телешко пред другите видове месо.

4. Риба

Рибата е добре известен източник на здравословни мазнини, от която получаваме достатъчно количество Омега-3 мастни киселини. В България рибата е популярна храна, особено през летните месеци.

В България консумацията на месо е сравнително висока. Според данни от Световната здравна организация, българите консумират средно 72 грама месо на ден. Най-популярните видове месо в България са пилешкото, пуешкото и телешкото. Рибата също е популярна храна в България, особено през летните месеци.

В заключение, най-здравословните меса са пилешкото, пуешкото и телешкото. Рибата също е добър избор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    123
    Рибата от чист водоем е топа на топа и никой не може да я победи в нейната полезност.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари