Китай спря да публикува ежедневни данни за COVID-19

1
Причината за промяната не се уточнява
Причината за промяната не се уточнява

Причината за промяната не се уточнява

Националната здравна комисия на Китай спря да публикува ежедневни данни за Covid-19, поради опасения относно надеждността на цифрите, след като инфекциите избухнаха в резултат на рязкото облекчаване на строгите ограничения, пише вестник Гардиън, цитиран от News.bg.

Съответната информация за COVID-19 ще бъде публикувана от Китайския център за контрол и превенция на заболяванията за справка и изследване. Причината за промяната не се уточнява.

Внезапното спиране на отчитането на ежедневните общи случаи на заразяване и смърт идва с нарастване на опасенията относно липсата на достъпна жизненоважна информация, откакто Пекин направи радикални промени в политиката си за нулев Covid, което постави стотици милиони негови граждани под изолация и удари втората най-силна икономика в света.

Въпреки рекордния скок на инфекциите, здравната комисия не беше докладвала за смъртни случаи от COVID-19 в цялата страна в продължение на четири последователни дни, преди да спре оповестяването на данните.

Миналата седмица Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че Китай може да се затрудни да запази ниския брой на инфекциите. СЗО не е получила данни от Китай за нови хоспитализации на Covid, откакто Пекин смекчи ограниченията си. Липсата на прозрачност на данните затрудни наблюдението на мащаба на тази последна епидемия от Covid.

Здравната система на страната е подложена на огромно напрежение, като служителите са приканени да работят, докато са болни, а пенсионираните медицински работници в селските общности са наети отново, за да помогнат на местните усилия, според държавните медии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари