Китай посрещна годината на белия метален вол

0
Китайските власти ограничиха транспорта, за да намалят риска от разпространение на новия коронавирус
Китайските власти ограничиха транспорта, за да намалят риска от разпространение на новия коронавирус Снимка: iStock/Guliver Images

Китайската държавна телевизия отдаде почит на здравните работници на първа линия в борбата срещу коронавируса и на участниците в космическата програма в годишното гала предаване за пролетния фестивал, с който се посреща новата година, съобщиха Ройтерс и  DarikNews.bg

Четиричасовото предаване по CCTV, което обикновено привлича стотици милиони зрители, представи скечове, музика и танци, включително и с участието на актьора Джаки Чан и виртуалната звезда Ло Тяни, преди водещият да отброи секундите до полунощ и началото на годината на Вола.

Един от скечовете беше за забраната за излизане по време на пандемията. В него хората си приказват от балконите, докато дрон доставяше храна. Накрая всички се радват, защото получават съобщение, че локдаунът свършва на 8 април, както беше в Ухан миналата година.

Бяха показани и кадри от Ухан, лекари и други медицински работници, преди да прозвучи песента "Tomorrow Will Be Better" (Утрешният ден ще е по-хубав").

Китайските власти ограничиха транспорта, за да намалят риска от разпространение на новия коронавирус. С настъпването на новата година положението е до голяма степен под контрол.

Вчера случаите бяха само два - най-малкият брой от пет месеца. COVID-19 отне живота на 4636 души в Китай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари