Българин разказва за новата КОВИД вълна в Китай и драконовските мерки

9
„Магазините са затворени. Вратите на блоковете са запечатани. Има охрана, която следи никой да не излиза навън и дронове, които летят да видят има ли хора навън. Положението е сериозно“, казва Димитър Владиков
„Магазините са затворени. Вратите на блоковете са запечатани. Има охрана, която следи никой да не излиза навън и дронове, които летят да видят има ли хора навън. Положението е сериозно“, казва Димитър Владиков Снимка: bTV, стоп кадър

Китай отново налага драконовски ограничения, за да спре поредната пандемична вълна от COVID-19

Здравните власти обявиха, че са открили предполагаем нов подтип на варианта „Омикрон“ в района на Шанхай.

Преподавателят в университета „Джаотонг“ Димитър Владиков  заяви пред bTV, че не може да се прибере обратно в Шанхай, защото градът е напълно блокиран.

„Магазините са затворени. Вратите на блоковете са запечатани. Има охрана, която следи никой да не излиза навън и дронове, които летят да видят има ли хора навън. Положението е сериозно“, казва Владиков.

Към момента в 25-милионния град са открити 2641 заразени, а 66 хиляди са асимптоматични. „Хората са подложени на масово тестване на различни пунктове в града, опашките са километрични. Мои приятели казват, че за 10 дни са проверявани по 5 - 6 пъти“, разказва Владиков.

Преподавателят се намира в град Ханджоу, където са открити 11 случая на коронавируса и веднага цялото население е трябвало да се тества.

„В близост до Шанхай се строи изолатор на 16 дка площ. Там ще се изолират новозаразените, за да се проследи как протича този вирус – дали е отделен щам или подвид“, казва Владиков.

„Всеки тук се надява това да е началото на края“, казва той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    Хигиена на грамотно ниво е...
    Защо пишете и мислите само за Ковид, вълни, тестове!? Хигиената включва развитие на ума и действията всеки миг от живота ни! Вируси и болести се пренасят, хора се разболяват сериозно и умират не само от Ковид!!!! Жени и мъже погребват половинки те си от липса на уважение към самия живот!!!! Но не им е до мислене. Тихите убийци край нас...
  • 1
    9
    бай хуй
    бегай бе ебалник
  • 3
    8
    СОЛ
    До Идиота "Бустер за антиваксъри" Иди се самоубий, спаси света! Не си нужен на никой!!!
  • 0
    7
    Мими
    Ковид има и у нас но вече на никой май не му пука.Аз си нося още маската дезинфекцирам си ръцете.Другите ме гледат странно но не ми пука.Бг е прост човек и затова умира. Като не се ваксинираме поне да спазваме мерките отпреди нашите тъпи управници да отменят.
  • -4
    6
    Мими
    Откъде си го измислихте пък това
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари