Кирил Петков честити 24 май от училището, което е завършил

0
24 май е най-светлият празник, който ни кара да се гордеем, че сме българи, заяви премиерът
24 май е най-светлият празник, който ни кара да се гордеем, че сме българи, заяви премиерът

Министър-председателят Петков честити Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

"Светите братя Кирил и Методий завещаха на България най-големия и ценен дар – писмеността. Онова „А“ и „Б“, което днес ползват над 200 милиона души. Онази азбука, чрез която оставяме най-ярката следа в световната история. Затова 24 май е най-светлият празник, който ни кара да се гордеем, че сме българи!", заяви Петков.

Премиерът посрещна празника заедно с учениците от столичното 7 СУ „Св. Седмочисленици“.

Бъдете горди! Бъдете смели! Борете се за мечтите си!“. С тези пожелания премиерът се обърна към възпитаниците на едно от най-старите български училища, в което основното си образование е получил и самият той.

Кирил Петков се отзова на поканата на гимназията да е гост на тържеството по повод 24 май. Учениците го върнаха години назад, разпитаха го за спомените му, за любимите му предмети, за получените двойки. Премиерът отговори и на въпроси за управлението на държавата, за избора на образование и на професионален път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Бай Чеп
    Цар Кирчо Ментака, дори българско училище бил завършил! Функционално неграмотния кандски дебил, дето медиите го цензурират постоянно да не се излага прекалено! Тоя е такава реклама за 24 май, както Кантарджиев за пандемиите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари