Слави Трифонов: Нека да използваме словото, за да казваме истината!

0
Има един ден в годината на българите, който стои по-високо от всички останали, отбеляза лидерът на ИТН
Има един ден в годината на българите, който стои по-високо от всички останали, отбеляза лидерът на ИТН Снимка: bTV

Неслучайно езикът, писмеността, словото, думите са основният стълб, който крепи нашия народ

Има един ден в годината на българите, който стои по-високо от всички останали. Толкова високо, че дори нечистотията и мръсотията на времето, в което живеем, не могат да го изцапат.

Това е връх на духовността и чистотата. Връх, защитаван през вековете не само с меч и огън, но и с най-силното оръжие – с ум, със слово, с памет.

Връх, който е в сърцето на всеки българин и който трябва да бъде изкачван и опазван всеки ден.

И днес, със сигурност, ще има хора, за които този връх не означава нищо през останалите дни на годината. Хора, за които днес е повод да се покажат, да бъдат фалшиво-церемониални, лицемерно-патриотични и да използват словото и езика не за да сеят разум и разбирателство, не за да носят знание, а за да скрият собствената си духовна бедност, лъжи и алчност.

Неслучайно езикът, писмеността, словото, думите са основният стълб, който крепи нашия народ. Нека да ги използваме, за да казваме истината!

Честит 24 май, българи!

Слави Трифонов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари