Кънчо Стойчев: БСП нямат работещ ход за съставяне на правителство

0
От много време политическата ситуация в България не е била толкова ясна
От много време политическата ситуация в България не е била толкова ясна Снимка: БГНЕС

От много време политическата ситуация в България не е била толкова ясна

Май е време да мислим не толкова за мажоритарни избори, колкото за ограничаване мандата на изпълнителната власт, на премиера. Прекаляването в това отношение води до дефицити в държавата, коментира пред БНР социологът Кънчо Стойчев, като допълни подобни примери и от Европа.

Според него не бива да се преувеличава значението на едно служебно правителство – правомощията му са ограничени, животът му е д 60 дни. Главната задача – да подготви предсрочните избори. А те се очертават на 11 или 18 юли т.г.

Сега е моментът да се актуализира бюджетът. Непременно трябва да се приемат тези закони, които жизнено важни за България, подчерта Стойчев.

Според него от БСП може да не върнат на секундата мандата, когато президентът им го връчи, но социалистите нямат работещ ход за съставяне на правителство.

Дейността на следващият парламент със сигурност ще се определя от 4 големи партии, които ще съберат между 400 и 700 хиляди гласа – ГЕРБ, ИТН, БСП и ДПС. Не бива да се чертаят червени, забранителни линии. Бъдещо управление трудно може да се осъществи без обединението на две от тези политически формации, смята още Кънчо Стойчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари