Камера се активира при изваждане на оръжието от полицай

0

Нов сензор, предназначен за органите на реда в САЩ, може да активира камерата на униформата на полицаите да започне да записвате автоматично, когато е съставен оръжие.

Axon Signal Sidearm от TASER International е безжичен сензор, който се прикрепя към наличните в полицията кобури за огнестрелно оръжие и се свързва с Axon камерите на таблото на автомобила, на униформата и другите камери за носене на компанията, пише Монитор.

Когато пистолет бъде изваден от кобур оборудван със сензора се задействат всички Axon камери в рамките на 9 м, които започват да записват едновременно осигурявайки запис на събитията от различни гледни точки, без да се налага полицаят да натиска бутони.

Безжичният сензор се захранва от батерия, която според компанията издържа около година и половина, като известява мрежата Axon, когато има нужда от подмяна.

Проучване от 2016 установи, че жалбите срещу полицаи са намалели значително, когато камерата на униформата записва инцидента. Съществуват подобни безжични системи, които запис данни за времето и местоположението при употреба на огнестрелно оръжие, но не задействат камери или друг вид запис.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари