Калоян Методиев: В България в момента тече квази-военна операция

0
Тя е подготвяна месеци наред, поясни политологът
Тя е подготвяна месеци наред, поясни политологът Снимка: Фейсбук

В България в момента тече квази-военна операция по овладяване на държавата.

Подготвяна е месеци наред. Работи се по списъци за уволнения и срокове за превземане на държавните институции. Видя се, че участието на ИТН в дирижираното от президента сваляне на правителството се възнаграждава масово с постове в служебния кабинет. Елементите на тази операция се оглеждат и в овладяването на СЕМ, БНТ и БНР, които се превърнаха в рупори на безконтролната власт. Реално погледнато служебното правителство е конструирано и работи като военен щаб. И като биографии, и като действия, и като постигани една след друга цели само за 48 часа. Казвам всичко това от позицията си на човек, който е предупредил преди време за събитията, които се случиха миналата година и се случват днес.

Служебният кабинет вече излезе от рамките на зададените му от конституцията правомощия. Основната му задача е да организира честни избори, а не да овладява държавните институции, да прави чистки, да се занимава с политически репресии и да взима стратегически решения. Спирането на процедурата за членство в ОИСР от днес е крещящ пример в тази посока.

Потенциалът на "щаба" за градивно действие клони към нула. Потенциалът му за разруха клони към сто.

Политическите субекти и гражданите трябва да проявят здрав разум и да осъзнаят сериозността на ситуацията. Първо ще са едни, после ще са втори, но накрая ще са всички. Същото ще се случи и с икономиката. Правните съветници в президентството вече търсят основания за въвеждане на извънредно положение. И това не е преувеличение или шега.

Калоян Методиев - политолог, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    До 7
    Знаеш ли,че освен глобус, има и географска карта?Ох,извинявай,забравих,че си много умен и това не ти проблем...
  • -6
    7
    до 6
    Като те чета май си учил в "Канада" начална пионерска педагогика.:) Стига си дрънкал глупости, приятелски ти намекнах, че си прост и се излагаш.:) Хал хабер си нямаш нито от икономика, нито от политика, нито от това, как е устроен света. Убеден съм, че Канада не можеш да покажеш на глобуса.:)
  • 4
    6
    До 5
    Имах желание да стана писател и сценарист, но докато учех в Канада университета не се съгласи да карам такива курсове. Иначе там е доста по-платено за разлика от България. Образованието в Канада не ми допадна и се наложи да карам курсове по целия свят. А Вие като давате такива „ценни„ съвети в дупка са Ви образовали ? На времето РУ даваше по сносни кадри, преди да бъде превзето от разни селяни.
  • 0
    5
    до 4
    Ти си романтик. Пробвай се да пишеш лирика.:) Хубав ден и бъди здрав!
  • 4
    4
    До 3
    Много държави си гледат икономическите и финансови интереси на първо място. Интересна бе Турската реакция за конфликта в Украйна. Симпатизирали на Украйна, но си продължават със стоежа на Руската атомна централа. В България едни искали Руски газ, други от САЩ ... Вероятно и това би могло да се постигне. Може да се внася газ от Русия, САЩ и кой от където си иска. Потребителя сам да си избира какъв газ и на каква цена ще плаща. Едни доставчици и газостанции могат продават Руски газ, други от САЩ и т.н. Само управляващите не да лъжат, че бил спрян газа от РФ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари