Какво се случва с "момчето със синия костюм"

0

Не пазя горчив спомен от абитуриентския си бал, но не се и срещам със съучениците си. Срещам се с нови хора от университета, във фейсбук се запознавам, в инстаграм. Засякох се с класната Антоанета Георгиева в трамвай №8, каза ми, че някои ходят да я видят в училището. Аз не съм ходил.”

Това разказва десет месеца по-късно 20-годишният вече Кристиан Неделчев, сподели 24 часа.

Неговата история разплака България на 24 май миналата година.

Потребител във фейсбук с ник Vesna Videva описа случка, която за минути започна да набира популярност, лайкове и споделяния. Жената наблюдавала събрали се абитуриенти пред входа на блока си. Учениците от Втора английска гимназия “Томас Джеферсън” дошли на гости на класната си малко преди бала, който бил по-късно в столичния хотел “Маринела”. След визитата всички потеглили, но момче в светлосин костюм тръгнало пеша, за да вземе метрото. Жената хукнала да прибере кучето си, грабнала ключовете от колата си и го закарала до хотела.

Есента Кристиан беше приет редовна форма на обучение в специалността “Връзки с обществеността” във Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет. Втори семестър прекарва повечето време в библиотеката, защото в конспектите има много книги - и от задължителните, и от допълнителните. "Следя материала, защото в последния момент няма как да мине пред професорите", усмихва се Кристиан. Скромно допълва, че е преминал успешно първия семестър и се надява, че през юни ще си вземе отново всички изпити. Любимите му дисциплини са социология, публична комуникация, медиен език и стил. За да стигне на лекции, ползва предимно метрото. От университета ходи на йога и плуване.

Като завърши, иска да работи по специалността си, въпреки че през май миналата година беше споделил, че мечтае да е посланик и да представлява държавата ни в някоя друга.

Мечтите ми винаги са били свързани с това да успявам в професионален план, да не се отдалечавам от принципите си да успявам винаги. Искам да се изуча, да се изуча докрай.

Не държи да е PR на голяма фирма

И да е прохождаща, иска да я издигне. От нищото да е тръгнала, да просперира, обяснява студентът.

Първокурсникът не ходи по кафенета със състудентите си. Всъщност правил го е само веднъж. Отишъл с 3 момичета в клуб близо до факултета.

Живее с майка си и баба си. 50-годишната Юлиана, която трудно се движи и почти не излиза от апартамента в столичния квартал “Люлин”, с решение на ТЕЛК получава 242 лв. Кристиан ѝ е купил бастун. 73-годишната баба Недка, която е била научен сътрудник в Института по радиоелектроника, също помага със своята пенсия. Кристиан е без баща от 8-годишен. Като полусирак получава от Националния осигурителен институт 122 лв. В менюто им редовно има филийка с масло, таратор или домати.

"Мама много обича ябълки, баба вчера ѝ наряза много хубави", казва Кристиан. Готвачът у тях била баба му, но по рецепти на майката. Мама, като си лежи, и ѝ казва как да приготви яденето, а самата тя не смее да ходи, страх я е да не падне, да не счупи нещо, разказва за всекидневието си студентът. Юлиана не си усеща пръстите, имала и ишиас.

Кристиан посещава литературните вечери в Театъра на словото към БАН. В деня на изборите на 26 март ще отиде на литературна вечер в памет на Иван Радоев. Миналия месец завел и баба си на вечерта, посветена на Емилиян Станев. Безплатно е, в салона обикновено има предимно възрастни хора.

Кристиан пази светлосиния си костюм от бала на закачалка в гардероба, покрит с найлонов калъф. Даже го носил на химическо чистене, за да се изчисти петното от салата, която негов съученик без да иска бутнал върху него. Младежът пази светлосиния си костюм и го облича при повод. Въпреки че според негови връстници е пенсионерски и старомоден.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари