Как се строи незаконен път с опасни материали край Червена вода

1
Пътят е широк осем метра и дълъг над сто
Пътят е широк осем метра и дълъг над сто Видео: БНТ

Незаконен път, изграден с опасни строителни отпадъци в района на птицекомбинат до село Червена вода, откриха русенските екоинспектори.

Проверката е направена по сигнал на притеснени жители. Оказва се, че в частния път са вложени вредни материали като стъклена вата и азбест.

Пътят е широк осем метра и дълъг над сто. От управата на птицекомбината заявиха за БНТ, че са използвали строителните отпадъци от съборени техни стари постройки. Сред тях обаче има вредни материали.

Любомир Атанасов - директор на РИОСВ - Русе: Сред по-голямото количество строителни отпадъци са открити и части от азбестосъдържащи отпадъци и отпадъци, съдържащи стъклена вата. На фирмата е дадено предписание незабавно да бъдат почистени тези отпадъци, тъй като те са опасни - за работещите с тях, не толкова за околната среда.

Оказва се, че фирмата изгражда пътя без да уведоми екоинспекцията и без разрешително.

Любомир Атанасов: По техни думи инициативата им е била да си направят вътрешноведомствен път към съществуващо торище, с цел по-лесен достъп до торището, но така или иначе не са ни уведомили.

Затова на предприятието е направено предписание да премахнат строителни отпадъци в 14-дневен срок. От екоинспекцията ще направят нова проверка и тогава ще стане ясно каква ще е санкцията.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари