Как кафето може да ускори растежа на косата и да спре косопада?

0
Как да си направите стимулираща маска на косата
Как да си направите стимулираща маска на косата

Как да си направите стимулираща маска на косата

Отпиването на хубаво кафе е удоволствие, на което е невъзможно да се устои: ароматна, интензивна, обгръщаща, чашата ни придружава от събуждането до края на обилното хранене за деня, дори ни помага да храносмиламе.

Въпреки това качествата на кафето и по-специално на съдържащия се в него кофеин не се ограничават само до това.

Последните проучвания твърдят, че кафето е не само енергизатор, способен да ни даде тонус и концентрация дори в най-уморителните дни, но би стимулирало растежа на космените луковици, като по този начин се превръща във валиден съюзник и за тези, които се борят с косопада, предава Actualno.

Ефектът върху растежа на косата всъщност е открит в множество секторни проучвания: кофеинът, действащ директно върху луковицата на косъма, би действал като нещо като естествен будилник, който би накарал луковицата да работи по-усилено, увеличавайки дължината на косата в пъти по-кратко време.

Възможно е да се засили растежа на косата чрез използване на маски или изплаквания на основата на кафе, които могат да се приготвят лесно у дома.

Ще бъде достатъчно да смесите две супени лъжици утайка от кафе и екстра върджин зехтин, подхранващ и ревитализиращ, в необходимото количество, така че да се образува хомогенен крем, който да се разпредели равномерно по дължината на косата.

Просто го оставете да действа около двадесет минути, като разпределите така получената смес по цялата коса и след това изплакнете.

Тази маска не само ще бъде полезна за стимулиране на космените луковици, като по този начин ускорява растежа на косата, но ще помогне на страдащите от пърхот да подобрят външния вид на косата си, правейки я по-блестяща.

Ако нямате достатъчно време да се посветите на гореописаното лечение, но все пак искате да изпитате изключителния ефект на кафето върху растежа на косата, няма проблем!

Можете да използвате кафето за изплакване на косата в края на обичайния шампоан, като внимавате да масажирате скалпа със студената напитка, за да позволите на луковицата на косъма да се наслади на енергизиращия ефект, който кафето естествено притежава.

Чрез въвеждането на тези процедури в нашата рутина за красота, ние също бихме могли да се насладим на прекрасните естествени отражения, които кафето ще даде на цялата коса: кестенявата коса ще се възползва най-много, придобивайки топли отражения, без риск от потъмняване на косата.

Въпреки че маските и изплакванията на базата на кафе са напълно естествени, добре е да направите тест за поносимост върху кожата, преди да продължите с въпросните процедури, като поставите малко количество от продукта върху ръката, оставете да подейства около десет минути и след това изплакнете. Ако след двадесет и четири часа кожата не е червена или сърбяща, можете да продължите с прилагането на кафе върху косата в пълна безопасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари