Как чисто нови апарати не работят в болницата в Севлиево?

1
Липсват важни модули, които да измерват кръвното на пациентите и батерия, която да осигури някакво време на лекарите, за да могат да изключат апарата, ако токът спре
Липсват важни модули, които да измерват кръвното на пациентите и батерия, която да осигури някакво време на лекарите, за да могат да изключат апарата, ако токът спре Видео: bTV

Няколко модула липсват, а пациентите провеждат процедурата на старите

Преди 5 месеца, в предаването "Тази сутрин", пациенти на хемодиализа в болницата в Севлиево разказаха, че поддържащото им лечение е в риск заради остаряла апаратура.

Няколко часа по- късно, от здравното министерство се свързаха с лечебното заведение и обещаха 6 нови апарата за отделението. Преди дни обаче пациенти отново се свързаха с bTV, че апаратите вече са налице, но не съвсем.

Липсват важни модули, които да измерват кръвното на пациентите и батерия, която да осигури някакво време на лекарите, за да могат да изключат апарата, ако токът спре.

Болницата е изпратила запитване до фирмата.

Апаратите за хемодиализа са заявени по обществената поръчка, а лечебното заведение отказва да ги палати, докато няма отговор от фирмата ще се доставят ли и липсващите части.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари