Изродиха бебе по видеовръзка заради лошото време в Румъния

1
Медици давали указания за раждането по видеовръзка, тъй като линейката не е успяла да стигне заради метеорологичните условия
Медици давали указания за раждането по видеовръзка, тъй като линейката не е успяла да стигне заради метеорологичните условия

Медици давали указания за раждането по видеовръзка, тъй като линейката не е успяла да стигне заради метеорологичните условия

Зимата в Румъния продължава да вилнее. Лошото време принуди медици да изродят бебе чрез указания по видеовръзка на телефона. Линейката не е успяла да стигне заради метеорологичните условия, които затвориха 29 национални пътища в страната, съобщи БТА.

Бебе се роди по видеовръзка с помощта на указанията на медицински персонал. 41-годишната майка е потърсила помощ на 112, но изпратената линейка не е успяла да стигне до нея заради неблагоприятните метеорологични условия. Момиченцето се е родило с тегло 2,8 кг.

Майката и бебето са здрави и в добро състояние, като за тях се грижи местна медицинска сестра. Чрез Доброволната служба за извънредни ситуации на община Коцушка е бил осъществен контакт с други две жени, които са помогнали на родилката.

Два училищни автобуса са останали блокирани заради снега в окръг Яш. „424 души от 207 превозни средства, блокирани на национални и окръжни пътища, са спасени от военни и доброволци пожарникари през последните 24 часа“, съобщи Инспекторатът за извънредни ситуации в Ботошани във Facebook. 72 от спасените са намерили подслон в близките кметства или хотели.

Седем души, нуждаещи се от диализа, е трябвало да бъдат транспортирани до здравни заведения от службите за спешна помощ. Лошото време причини и проблеми с електричеството в 28 населени места в окръзите Бакъу и Харгита. Около 3000 потребители останаха на тъмно и студено.

Оранжев код за снеговалежи е в сила за седем окръга в северната част на страната. Жълт код за лошо време важи за почти цяла Румъния. Метеоролозите предупреждават, че на места скоростта на вятъра ще достигне 85 км/ч. Ще се образуват и снежни преспи, поледици, както и намалена до нула видимост.

Силният вятър навява сняг и прави усилията за почистване невъзможни. Ограничения за движение са въведени в Сучава, Бакъу, Яш, Ботошани и Васлуй. В Ботошани, Яш и област Молдова е в сила и червен код и движението там е забранено по всички пътища.

Според прогнозите лошото време в Румъния ще продължи и през следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари