67-годишна жена е излекувана от коронавирус в Русе

6
Жената ще остане под 28-дневна карантина у дома си
Жената ще остане под 28-дневна карантина у дома си

Шейсет и седем годишна жена, заразена с коронавирус, е изписана днес от инфекциозното отделение на Университетската болница "Канев" в Русе.

Тя бе приета на 5 април т.г. в лечебното заведение с двустранна пневмония. Това съобщиха от болницата в крайдунавския град.

Жената е дала две отрицателни проби за коронавирус през миналата седмица. Задържана е била в отделението още няколко дни, за да се излекува напълно от пневмонията. Контролната снимка, направена днес, е показала, че състоянието ѝ е изключително подобрено и стабилно.

Жената ще е в 28-дневна домашна карантина, като ще бъде в постоянен контакт по телефона с лекарите от инфекциозното отделение.

Тя е вторият пациент, заразен с коронавирус, изписан от инфекциозното отделение на УМБАЛ "Канев" в Русе. Преди шест дни от там беше освободен и 51-годишен мъж, чието лечение продължи 17 дни. Той също е под 28-дневна домашна карантина.

От болницата съобщиха, че към момента няма други пациенти с коронавирус, които да се лекуват в инфекциозното отделение.

В Русе заразените към момента са общо седем. От тях двама вече са излекувани. Други четирима души с коронавирус са в добро състояние. Те са на домашно лечение и под карантина.

В болница е само 35-годишна жена. Тя е с десностранна бронхопневмония и се лекува в Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания /СБАЛПФЗ/ в крайдунавския град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари