Изложба „Крайречните гори на България”

0
Експозицията е подредена в залата за временни изложби в сградата на Екомузей с Аквариум
Експозицията е подредена в залата за временни изложби в сградата на Екомузей с Аквариум

Регионален исторически музей – Русе е домакин на изложбата „Крайречните гори на България” на природозащитната организация WWF-България.

Експозицията е подредена в залата за временни изложби в сградата на Екомузей с Аквариум. Официалното откриване е на 29.06.2016 г. (сряда), от 11.00 часа, по повод Международният ден на река Дунав.

Изложбата е резултат от дългогодишната дейност на WWF - двадесетте и пет фотографии представят характерното биологично разнообразие, значението и заплахите за този вид гори в България. На много места у нас те са последните "зелени коридори", които осигуряват възможности за миграция.

„Крайречните гори на България” е част от проект на WWF, в партньорство с Изпълнителната агенция по горите и регионалните дирекции на горите Русе и Пловдив за възстановяване и опазване на естествени крайречни гори от местни видове около реките Дунав и Марица и се подпомага от финансовия инструмент на Европейския съюз Life+.

Изложбата ще остане в „Екомузей с Аквариум” до 1 август.

Преди откриването на изложбата, WWF-България и Регионален исторически музейРусе организират образователни игри за деца, свързани с опазването на река Дунав. Начало - 10.00 часа, място - Лапидариум зад Регионален исторически музей - Русе.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари