Избирател в Русе гласува наполовина

4
Излезе ми бележката за президент, а за народни представители - дотам…машината не работи, обясни Иван Филипов
Излезе ми бележката за президент, а за народни представители - дотам…машината не работи, обясни Иван Филипов Видео: Русе Медиа

Изборният ден в Русенска област започна тази сутрин нормално с изключение на две секции, в които машините са повредени.

182-а секция в училището в село Басарбово не е отворила изобщо сутринта, а в 38-а секция във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Русе машината е отказала при гласуването на втория избирател. Към 8.30 часа изборният процес на двете места бе възстановен, след като бе решено от РИК-Русе и съгласувано с ЦИК да се премине към упражняване на вота с хартиени бюлетини.

Иван Филипов е дошъл да гласува в 38-а секция рано сутринта, но е упражнил правото си на вот наполовина.“Гласувах, излезе ми бележката за президент, а за народни представители – дотам…машината не работи и чакам, защото съм регистриран“, казва той, предава Русе Медиа.

Председателят на секционната комисия обясни, че веднага е бил извикан техник, който е потвърдил повредата.

Дойде един избирател да гласува, машината просто нещо ѝ стана и спря. Не се изваждат самите разписки…. Изчаквахме потвърждение от ЦИК, от РИК и току що ни се обадиха, че трябва да минем на хартиени бюлетини….имаше двама-трима, които се отказаха, просто какво да направим, ние нямаме вина за това“, казва Детелина Данчева, председател на 38 СИК-Русе.

Докато процесът се възстанови, пред секцията се образува опашка. Пръв с хартиена бюлетина гласува Иван Николов. „За мен е без значение, но по-удобно е с машината“, сподели мъжът.

От Районната избирателна комисия обясниха, че забавянето с близо час и половина е заради необходимостта решението на РИК да се съгласува с ЦИК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари