Трима членове на СИК в Русенско не са се явили

2
Те са били заменени
Те са били заменени Снимка: БНТ

От Районната избирателна комисия в Русе увериха, че 340 от всички 342 секции в областта са започнали са работа и приемат първите си гласоподаватели.

В две от секциите не са сработили машините. След като и техниците не успяха да се справят с проблема, РИК-Русе съгласувано с ЦИК реши в секциите в Земеделския колеж и в бившето училище в Басарбово да се премине към гласуване с хартиени бюлетини, предава БНТ.

Тази част от тях, която е в община Русе поддържа постоянна връзка с РИК през специално разработена за целта онлайн платформа.

По първоначална информация само трима от всички 2 890 членове на комисии не са се появили в избирателната си секция и са заменени.

324 от секциите в областта са стационарни.

По шест са ковид-секциите, подвижните секции за хора с увреждания, както и тези в социалните институции. В 292 от секциите в региона ще се гласува машинно, като в 48 от тях ще има по две машини. Всички машини за тях бяха разпределени през вчерашния ден. Същевременно бяха разпределени и 418 000 бюлетини.

С оглед на противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19 всички секции от региона са снабдени с дезинфектанти и ръкавици. Машините за гласуване ще бъдат дезинфекцирани с разреден медицински спирт. Всеки гласоподавател ще може да използва дезинфектант или ръкавици. В случай, че няма такива ще му бъдат осигурени от съответната секционна избирателна комисия.

За сигурността на изборния процес пък се грижат над 400 служители от различни подразделения на МВР в областта. А през деня четири екзитпола ще следят изборните резултати в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Връзката с жена е като ПИН кода - сбъркаш три пъти и си блокиран!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари