Ивет Лалова отива на финал!

1
Тя спечели третата полуфинална серия с лично постижение за сезона
Тя спечели третата полуфинална серия с лично постижение за сезона

Ивет Лалова-Колио се класира за финала в спринта на 200 метра на европейското първенство по лека атлетика в Амстердам (Холандия).

Тя спечели третата полуфинална серия с лично постижение за сезона от 22,57 секунди при попътен вятър от 1,3 м/сек., съобщава

Другата българка Инна Ефтимова завърши седма в трета серия с 23,54 секунди и отпадна. Тя раздели 18-ото място в крайното класиране.

Лалова влезе във финала с най-добро време заедно с британката Дина Ашър-Смит, която беше най-бърза във втора серия също с 22,57 секунди. Това бе първо бягане за Ивет, която попадна сред 12-те, класирали се директно на полуфиналите според новия регламент на шампионата.

Мирела Демирева ще участва във финала на скок височина. Тя намери място с 12-те, които утре ще спорят за медалите, след като преодоля квалификационната норма от 192 см и зае 4-о място.

За мен състезанието е утре. Квалификацията винаги е трудна, но аз имах хубави опити. Трябваше да си напасна разбега, защото вятърът много се променяше от попътен към насрещен. Но мисля, че се справих добре. Здрава съм и съм дошла тук за медалите. Готова съм за битка“, сподели след квалификацията Демирева, която от две години тренира в Белгия.

Денис Димитров отпадна в сериите на 100 м като финишира 5-и в своята с 10,57 сек и остана 23-ти, а напред продължиха 16.

Денис Ерадири пък отпадна в квалификациите на скок дължина. Той записа 7,64 м в най-добрия си опит и остана 11-и в група "А" и 19-и в общото класиране. С най-добър резултат в квалификациите е Михаел Торнеус (Шв) с 8,19 м.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари