Испанците излизат в принудителен отпуск

1
От утре спират да работят всички сектори, които не са от първа необходимост
От утре спират да работят всички сектори, които не са от първа необходимост Снимка: Burak Akbulut - Anadolu Agency

Испанският премиер Педро Санчес обяви по националната телевизия /TVE/, че на извънредно заседание утре правителството ще приеме декрет за още по-сериозно ограничаване на движението на хората в страната.

От понеделник 30 март до четвъртък 9 април всички работещи в секторите, които не са от първа необходимост (от първа необходимост са: здравните заведения и свързаните с тях предприятия и институти, всички свързани с хранителните стоки, аптеките и фармацевтичните компании, превозвачите, силите за сигурност, армията, и средствата за масова информация), излизат в двуседмичен отпуск и трябва да останат по домовете си, пише Сега.

През тези дни всички работещи ще получават цялата си заплата. На практика става дума за 8 работни дни, тъй като в този срок се включват и великденската ваканция. След края на кризата и възстановяването на икономическия живот, работниците ще трябва да отработят тези 8 дни и това трябва да стане до края на годината - по договорка с предприятията и според колективните трудови договори. Педро Санчес заяви, че новата мярка е била договорена със синдикалните и работодателските организации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари