Йордан Анчев спечели два златни медала по колоездене

0

Младата надежда в планинското колоездене Йордан Анчев увеличи експозицията си от награди.

Той спечели два златни медала от две състезания, провели се през почивните дни. Момчето, което в момента учи в Професионалната гимназия по туризъм в Русе, безапелационно спечели петия финален кръг от детските байк серии, които се проведоха в Боровец.

Състезанието беше част от Borovets Open Cup 2017 и събра най-малките състезатели в този спорт. 15-годишният Данчо, който продължава да се състезава с екипа на „Райдерс юнайтед“, успя да изпревари всичките си съперници във възрастовата група. През втория ден се проведе надпреварата в юношеската възрастова група от 15 до 17 години. С изключително добро каране Йордан отново беше пред всички. „Трасето в Боровец байк парк се слави като едно от най-трудните в страната. То е дължина от 2400 метра като денивелацията е от 440 метра. Маршрутът беше осеян с много корени и дупки, трябваше да се премине през десетки скокове и стълби“, сподели надеждата в колоезденето.

През лятото Йордан Анчев спечели и кръг от световните серии за младежи във Фис Ладис /Австрия/. Това беше и първият голям успех за България на световната сцена в планинското колоездене.

Байкърът вече е двукратен шампион на България в своята възрастова група. В началото на октомври предстоят последните две състезания за сезона, които ще се проведат на Витоша.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари