Илия Лингорски: От Великобритания сега трябва да се искат компромиси

0

 „За Великобритания сега трябва да се води политика не на компромиси, за да се търси начин за оставането им в ЕС, а да бъдат поискани компромиси от тях“, заяви Илия Лингорски, бивш зам-министър на финансите, в предаването „Брюксел 1“, излъчи телевизия BULGARIA ON AIR.

Първият компромис, който трябва да се поиска от тях, е създаването на Обща система за сигурност и отбрана в ЕС – нещо, за което те са против категорично. И дори постигането на съгласие за концентрирането на повече общи европейски средства на всички европейски данъкоплатци именно в обща отбранителна политика и политика по сигурността,“ заяви финансистът в разговор с водещата Милена Милотинова.

Ние никога няма да имаме външна политика на ЕС, която да е влиятелна, ако нямаме обща политика по сигурността и това е второто, по което трябва да искаме от британците компромис – общата външна политика на ЕС – нещо, което те са спъвали до сега и са били против. Те имат изключителна дипломатическа машина и изключителен исторически опит в това отношение. Ние сме в свят, който става все по-опасен и за да може Великобритания да запази дори собствената си икономика и финансова система от неизвестностите, които предстоят от разпадане на ЕС или просто само тяхното излизане, те също трябва да направят компромиси. Всеки път на правене на компромиси в името на британците в момента не само дава лош пример на останалите, и ще гледаме референдуми навсякъде по Европа, но не е конструктивен, защото не конструира Европа от сегашното й слабо и фрагментирано състояние в по-силно,“ коментира Илия Лингорски.

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари