Идва захлаждане! Температурите падат с 15 градуса

0
Вторник е последния горещ ден за това лято
Вторник е последния горещ ден за това лято

От четвъртък се очаква сериозно захлаждане.

Сериозно захлаждане предстои от четвъртък у нас, когато температурите ще паднат с повече от 15 градуса.

Вторник е последният от поредицата горещи дни за това лято. Максималните стойности ще са между 30 и 35 градуса. Малко по-хладно е в Дунавското поречие, където ще има повече облаци и на места за кратко ще превали. Това съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев, предаде 24 часа.

В сряда от северозапад се очаква пренос на по-хладен и влажен въздух. Той ще обхване Западна и Северна България, където температурите ще се понижат с 5-6 градуса. Там облачността ще е значителна и на много места ще превали и прегърми. Над южните и източните части на страната все още ще остане слънчево и топло с температури над 30 градуса.

Шокът ще е в четвъртък, когато захлаждането ще обхване цялата страна. Облачността ще е значителна, със слаби превалявания, като по-съществени количества дъжд ще паднат над южните и източните райони. Температурите ще са чувствително по-ниски. Максималните стойности ще са от 16-18 градуса в западните полета до 22-23 в най-южните части. На височина над 2000 метра ще прехвърчи сняг, уточни Симеон Матев.

Ветровито и хладно ще е в петък. Облачността ще е разкъсана, по-значителна над Източна България, където ще превалява. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса, каза още метеорологът.

В събота и неделя ще има повече слънце. Сутрин обаче ще е студено. Най-ниските температури ще са от 8 до 13 градуса, но в котловините ще паднат до 5-6 градуса. През деня постепенно ще се затопля и в събота максималните температури ще са между 20-25, а в неделя - между 22 и 27 градуса.

Следващата седмица ще започне с повече облаци. Очакват се и превалявания. Температурите отново ще тръгнат леко надолу. Максималните ще са от 18 до 23 градуса.

Тази година метеорологичната и астрономическата есен съвпадат, астрономическата настъпва на 22 септември в 23,01 часа, обясни Симеон Матев. Според дългосрочната прогноза предстоят още топли дни, но не с жеги до и над 30 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари