Хасковлия намери и върна 2000 лева

0

Хасковлия намери 2000 лева и ги предаде в полицията.

Атанас Георгиев видял банкнотите в банкомат край магазин Кауфланд в Хасково в събота предиобед. Около 11 часа мъжът излязъл от хипермаркета, където имал работа и пазарувал. Излизайки оставил количката си за хранителни продукти и в този момент чул звук от близкия банкомат. Забелязал, че на няколко пъти машината пуснала пари. „Доближих се и видях, че има 40 банкноти по 50 лева.“, разказа Атанас Георгиев.

Възрастна жена посегнала да ги вземе, но хасковлията ги прибрал преди нея. „Казах й, че са мои. Зачудих се какво да ги правя, това е голяма сума. Първоначално си помислих да ги оставя за себе си, но реших, че не е правилно“, заяви още Георгиев. Малко след това той позвънил в банката, към която е банкомата и обяснил ситуацията, но от там отказали да му дадат информация за собственика и го препратили в клон на банката в Хасково, който не работел. Така хасковлията занесъл парите в Районното управление в Хасково, където ги предал с протокол и пред униформените описал ситуацията. Той представи и копие на бележката от транзакцията, на която се вижда размерът на изтеглената сума.

Георгиев останал учуден, че машината е пуснала 2000 лева, при положение, че всяка транзакция е до 400 лева, а освен това през почивните дни има и други условия при тегленията. Той не изключва вариант това да е злоупотреба. „Ако това е така, нека измамата да бъде разкрита, но идеята ми е парите да стигнат до собственика им“, категоричен е Георгиев.

Източник: haskovo.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари