Гробищният парк в Русе ще се разширява поради натоварване от пандемията

5
Тъжно, но факт: Броят на погребенията се е увеличил сериозно
Тъжно, но факт: Броят на погребенията се е увеличил сериозно Снимка: Dunavmost

Общината в Русе предприема кризисни мерки поради увеличения брой погребения 

Община Русе планира разширяване на гробищните паркове в „Чародейка“ и Басарбово заедно с изгражданите на нови колумбарийни стени за урни. От администрацията предлагат на Общинския съвет да промени структурата на Общинско предприятие „Обреден дом” и да увеличи числеността на служителите с още петима души, информира Русе Медиа.

Новите отдели – „Стопанска дейност“ и „Администрация и гробищни паркове“, ще имат ангажимент за по-добро поддържане на състоянието на двата гробищни парка и повишаване на качеството на обслужване на гражданите . Целта е да има по-голям контрол за спазване размерите на гробните места и над дейността на каменоделците. За целта се предвижда назначаване на служител с компетентност по отношение на геодезически или строителни работи, както и по двама допълнителни хигиенисти / работници поддръжка за двата гробищни парка.

В момента работата на „Чародейка“ и Басарбово е изключително натоварена заради пандемията и изискванията за безопасност.

Броят на погребенията се е увеличил сериозно и се налага да се чака по няколко дни, а част от работещите в двата парка са или болни, или под карантина.

Тъй като не достигат гробари, се налага да се търсят хора чрез Бюрото по труда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари