В Силистра, Бургас и Русе има най-много заразени с COVID-19

0
Ръст на заболеваемостта от COVID-19
Ръст на заболеваемостта от COVID-19

Ръст на заболеваемостта от COVID-19

В областите Бургас, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Силистра, Русе, Стара Загора и София - град се отчита повишаване на заболеваемостта от COVID-19, показват днешните данни, публикувани на сайта на Националния център по заразни и паразитни болести.

Най-висока е заболеваемостта в областите Силистра - 118 на 100 хиляди души население, и в Бургас и Русе - по 88 на сто хиляди.

Най-ниска заболеваемост от коронавирусната инфекция се отчита в област Кърджали - 6 на 100 хиляди.

При последното анализиране на 94 клинични проби със SARS-CoV-2, взети от пациенти от шест области в страната, при всички е установен вариантът Омикрон и негови подварианти, включително три подварианта, които са дефинирани от Световната здравна организация като "варианти с повишен интерес" - EG.5.1 при трима пациенти, XBB.1.16 при трима пациенти, XBB.1.5 при двама пациенти. При останалите са установени други подварианти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    до 3
    Прав си, след ваксинацията страдам от повишено либидо и ерекция! А иначе линкът ти кърти миФки, аман от образоващи се от блогъри!
  • -1
    3
    Четете, ковид-идиоти!
    Влияят ли mRNA ваксините на мъжката потентност?https://bogari.bg/raste-li-mazhkoto-bezplodie-sled-rnk-vaksini/
  • 1
    2
    Мозъкът ми е плосък
    Ваксинирайте се, но само това няма да помогне, трябва да спазвате стриктно режима на самоизолазция, никакво излизане и общуване, не само, че можете да се заразите, но и да заразите някой познат, новия вирус COVID-24 е много по-опасен.
  • -2
    1
    Земята е плоска
    И да не вземете да се ваксинирате, ей! Кво като дадоха Нобелова награда за медицина на двамата откриватели на РНК-ваксината срещу Ковид-19. Майната ѝ на цивилизацията, ние сме си добре в пещерите. Ей го, и маймунякът Мангъров каза, че било някаква си китайска кашличка. Боледувайте си спокойно, място в Туба има на кислород и на системи, на Басарбово и Чародейка също. И се оглеждайте за рептилиите! :))))))
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари