Ще правят онлайн портал за справки за погребалните услуги в Русе

0
Софтуерът ще осигури възможност за проверка на срок на откупуване на гробно място, автоматично известяване при неговото изтичане и заявяване на почистването на гроб
Софтуерът ще осигури възможност за проверка на срок на откупуване на гробно място, автоматично известяване при неговото изтичане и заявяване на почистването на гроб Снимка: БГНЕС

Софтуерът ще осигури възможност за проверка на срок на откупуване на гробно място, автоматично известяване при неговото изтичане и заявяване на почистването на гроб

Директорът на ОП „Обреден дом-Русе“ е внесъл предложение за проектиране и изграждане на електронен портал за достъп на граждани до услугите на предприятието. То ще бъде разгледано на юлската сесия на Общинския съвет.

Софтуерът ще осигури възможност за проверка на срок на откупуване на гробно място, автоматично известяване при неговото изтичане и заявяване на почистването на гроб. До момента такава справка можеше да се направи само на място в гробищните паркове в Русе и Басарбово, припомня Русе Медиа.

Общината предлага изграждането на такъв електронен портал да бъде включено в Инвестиционната програма, като стойността е 4800 лв. Разходът ще се финансира от средствата, заложени в разчетните показатели на ОП “Обреден дом“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Guitre
    Да се определи отделно място за цигански погребения!!! С тяхните гробници, заемат по 3-4 гробни места,а за нас българите,в собствената държава,все няма място, къде да погребеш близките си! Някой ходил ли е в " чародейка", да види как са натикани урни в гробните места?! Кой позволява това? Кой контролира тая корупция????
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари