Градушки помляха села в Родопите!

1

Градушка унищожи на 100% от селскостопанската продукция в девинските села Триград и Гьоврен.

Сериозни поражения има и по инфраструктурата на с. Гьоврен, като там ледените късове са изпочупили и стъклата на автомобил. Природната стихия се извила днес в късния следобед, като близо половин час са се изсипвали ледени късове с големина на лешник и орех в Триград, а около час в Гьоврен, пише сайтът 24 СМОЛЯН.

„Имаме сериозни поражения по пътната инфраструктура на селото. На няколко места асфалтът е отнесен, достъпът до селото в момента е затруднен. Цялата селскостопанска продукция на хората в селото е унищожена, пострада и автомобил. Това са сигналите до този момент", коментира кметът на Гьоврен Шукри Саидов.

Няма пострадали хора, като на места ледената покривка е била близо 50 см.

„Валя проливен дъжд и градушка, цялата селскостопанска продукция в селото е унищожена, със сигурност има поражения и по мурсалския чай", коментира кметът на Триград Цветан Славков.

Според него, няма пострадали имоти в селото, но пораженията по насажденията са сериозни и непреодолими. Всичко е побеляло, като близо 5 см е била ледената настилка в Триград.

Проливен дъжд, гръмотевици и градушка се изсипаха на много места този следобед в Смолянско.  Освен в областния град, валежи имало в селата Момчиловци, Широка лъка, Стойките, Соколовци и Пампорово

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари