Германия не бърза да затвори своите три атомни централи

0
АЕЦ "Некарвестхайм" в Германия продължава да функционира
АЕЦ "Некарвестхайм" в Германия продължава да функционира Снимка: АП / БТА

АЕЦ "Некарвестхайм" в Германия продължава да функционира

Ако и трите атомни електроцентрали, все още функциониращи в Германия, продължат да работят до март, около 1,3 милиона тона въглероден диоксид няма да бъдат изпуснати в атмосферата, съобщават германски медии, цитирани от БТА.

"Удължаване на експлоатацията на трите атомни електроцентрали "Исар 2", "Некарвестхайм 2" и 4Емсланд" след 31 декември 2022 година, може да доведе до намаляване на производството на енергия от въглища в Германия с 1,2 тераватчаса през първите три месеца на 2023 година", цитира днес вестник "Нойе Оснабрюкер цайтунг" отговор на правителството.

Според плановете на федералния министър на икономиката Роберт Хабек само две ядрени централи трябва да останат в мрежата, а атомната електроцентрала в Емсланд трябва да бъде затворена.

"Електричеството е скъпо, защото стана оскъдно. Следователно е сериозна грешка коалиционното правителство да не остави и трите атомни електроцентрали свързани към мрежата за още две години", каза заместник-председателя на фракцията на ХДС/ХСС Йенс Шпан пред "Нойе Оснабрюкер цайтунг".

Вместо това още повече въглищни електроцентрали в Германия и Европа ще трябва отново да бъдат свързани към мрежата, посочва вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг“. Според Шпан "в името на климата и енергийната сигурност атомната електроцентрала в Емсланд също трябва да остане свързана с мрежата".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари